Στη διαδρομή για εκσυγχρονισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης ο ΣΥΛ οδηγεί μέσα από το «πράσινο», με προορισμό τον νέο Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας.

Ο διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας και προσωρινός διαχειριστής του ΕΟΑ Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Παρμακλής, παρέλαβε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, εννέα συνολικά ηλεκτρικά οχήματα NISSAN LEAF, από τον Όμιλο Πηλακούτα, για σκοπούς αντικατάστασης των συμβατικών οχημάτων των τεχνικών υπηρεσιών του Συμβουλίου.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν της παράδοσης των νέων σύγχρονων οχημάτων, ο κύριος Παρμακλής ανέφερε ότι με την παραλαβή των 9 ηλεκτρικών οχημάτων, το Συμβούλιο προβαίνει σε μία ακόμη κίνηση που βλέπει προς το στόχο για μείωση των ρύπων στην ατμόσφαιρα, ενώ μεταγενέστερα θα προχωρήσουν σε περαιτέρω αντικατάσταση όλων των συμβατικών οχημάτων που διαθέτουν. Η κίνηση αυτή ακολουθεί μία σειρά αποφάσεων του ΣΥΛ για μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος, όπως η αποστολή των λογαριασμών των πολιτών σε ηλεκτρονική μορφή.

Από δικής της πλευράς η Head of Business Development του Ομίλου Πηλακούτα, Κλέλια Πηλακούτα Χριστοφόρου, σημείωσε πως “Tα νέα NISSAN LEAF δεν είναι απλώς εξελιγμένα οχήματα μεταφοράς, είναι σύμβολα της αλλαγής, της πρωτοπορίας και της βαθιάς κατανόησης ότι ένα καλύτερο μέλλον απαιτεί υπευθυνότητα και δράση. Στον Όμιλο Πηλακούτα είμαστε αφοσιωμένοι στην προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, με πολλές λύσεις από την εκτεταμένη γκάμα των εννέα διεθνώς καταξιωμένων brands που αντιπροσωπεύουμε.”

Τρέχουν οι διαδικασίες για τη λειτουργία του ΕΟΑ Λευκωσίας

Η παραλαβή των οχημάτων, εντάσσεται σε μία ευρύτερη σειρά ενεργειών που λαμβάνουν χώρα από τον ΣΥΛ, στα πλαίσια της ολικής ενσωμάτωσης του Συμβουλίου στο σώμα του νέου Επαρχιακού Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας, ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιούνιο του 2024.

Ανάμεσα σε άλλα, ο διαχειριστής του έργου, Κωνσταντίνος Παρμακλής, προχώρησε την Παρασκευή 8/12/23, στην παρουσίαση της προόδου της μεταρρύθμισης ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Ιωάννου, ενώ χθες Δευτέρα 11/12/23 ενημερώθηκαν για τις ίδιες διαδικασίες, συντεχνίες,  εργαζόμενοι και μέλη των διοικητικών συμβουλίων του ΣΥΛ, του ΣΑΛ και του Προσωρινού Συντονιστικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα επεξηγήθηκε από τον κύριο Παρμακλή, ο τρόπος λειτουργίας του οργανογράμματος, καθώς και πτυχές της νομοθεσίας που διέπουν το καθεστώς εργασίας του προσωπικού.

Παράλληλα, την Τετάρτη 13/12/23,  παραδίδονται και οι ανακαινισμένες γραφειακές εγκαταστάσεις και αποθήκες υλικών του νέου οργανισμού, τις οποίες θα παραλάβει επίσημα ο διαχειριστής του έργου, κατά τη διάρκεια τελετής εγκαινίων, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή 15/12/23 τα μέλη του ΕΤΕΚ θα επισκεφθούν τις νέες σύγχρονες δεξαμενές νερού του ΕΟΑ Λευκωσίας.

Οι νέες δεξαμενές θα αυξήσουν τον ωφέλιμο χρόνο αποθήκευσης νερού στις είκοσι έξι ώρες, δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο σε συνεργεία του ΣΥΛ να προχωρήσουν σε διορθώσεις βλαβών σε περιοχές που παρουσιάζονται προβλήματα στο δίκτυο υδροδότησης, χωρίς να διακόπτεται η ύδρευση.