Το 1990 μια ομάδα συναδέλφων είχαν την ιδέα της δημιουργίας της Αθλητικής Ομάδας του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας (ΑΟΣΥΛ). Οι ιδρυτές της ομάδας ήταν ο αείμνηστος Χαραλάμπος Λανίτης, Νεοκλής Νεοκλέους, Σωτήρης Λοϊζιάς, Κώστας Κυριακούλλης, Σταύρος Σταύρου και άλλοι. Πρόεδροι της Ομάδας διετέλεσαν οι κ.κ. Νεοκλής Νεοκλέους, Νίκος Ζαμπακίδης, και Κώστας Κυριακούλλης.

Σκοπός της δημιουργίας της ομάδας ήταν η σύσφιξη των συναδελφικών σχέσεων και φυσικά η προβολή του ΣΥΛ. Οι ποδοσφαιριστές, ξένοι και συνάδελφοι, αγωνίζονται αφιλοκερδώς και η αμοιβή που τους παρέχεται είναι ένα ταξίδι που διοργανώνεται με το τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου στο εξωτερικό, γεγονός που έγινε θεσμός και παράδοση για την ομάδα. Οι πόροι της ομάδας προέρχονται κατά κύριο λόγο από μηνιαίες εισφορές των συναδέλφων, την ετήσια εισφορά του ΣΥΛ και από εισφορές φίλων.

Η Ομάδα μας ενεγράφηκε στην ΟΕΠΛ το 1991 και αγωνίστηκε στην 3η Κατηγορία του Ερασιτεχνικού Πρωταθλήματος Λευκωσίας (ΟΕΠΛ). Στεύθηκε Πρωταθλήτρια για πρώτη φορά την ποδοσφαιρική περίοδο 1992 – 1993 γεγονός που την οδήγησε στη 2η Κατηγορία και την ίδια χρονιά 1993 -1994 στέφτηκε και πάλι Πρωταθλήτρια ανεβαίνοντας πανηγυρικά στην 1η Κατηγορία που αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

Σημαντική στιγμή στην ιστορία της Ομάδας στην 1η Κατηγορία ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου το 2005. Γενικά η συνολική παρουσία της Ομάδας αναφορικά με την τελική κατάταξη στο Πρωτάθλημα (δεύτερη, τρίτη, κλπ) ως επίσης και οι βραβεύσεις ποδοσφαιριστών από την οικεία Ομοσπονδία για την επίδειξη ήθους και αθλητοπρέπειας δείχνουν ότι οι στόχοι που τέθηκαν υλοποιούνται.