Την 22α Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Νερού, επέλεξε το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας για τα εγκαίνια της ενεργειακής αναβάθμισης και ανακαίνισης του κεντρικού κτηρίου του Συμβουλίου, στην παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του τόπου. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Νίκος Νουρής.

Τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας ξεκίνησαν με τον αγιασμό από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα.

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Νίκος Νουρής, ο οποίος μίλησε για «ένα οικοδόμημα στολίδι» και πρόσθεσε: «Η σωστή εκμετάλλευση του χρόνου μέχρι τον Μάιο του 2024 που θα ξεκινήσει η εφαρμογή του Περί Επαρχιακών Συμβουλίων Νόμου είναι κρίσιμης σημασίας. Οι στόχοι που έθεσε το Συμβούλιο και η καλή δουλειά που έγινε θα βρουν την Υδατοπρομήθεια Λευκωσίας έτοιμη να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που φέρνει η μεταρρύθμιση αναφορικά με την υδροδότηση της επαρχίας».

«Υλοποιούμε το όραμά μας»

Εκ μέρους του Συμβουλίου καλωσόρισε τους καλεσμένους η Πρόεδρος του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, κα. Λαμπρινή Γωγάκη: «Είναι μια ημέρα γιορτινή για εμάς. Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, ως μια από τις ουσιώδεις υπηρεσίες του Κράτους,  δεν θα μπορούσε παρά να έχει τις ανάλογες εγκαταστάσεις για να εκπληρώσει το ρόλο και την αποστολή του. Εδώ, λοιπόν, κτυπά η καρδιά των ουσιωδών υπηρεσιών του κράτους, εδώ υλοποιούμε το όραμά μας για το μέλλον του ΣΥΛ».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εκδηλώσεων του Συμβουλίου, κα. Φρόσω Αρμοστή, στάθηκε στην επιλογή της ημερομηνίας διεξαγωγής των εγκαινίων και υπογράμμισε: «Ως Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας έχουμε την ευθύνη διαφώτισης και καλλιέργειας της κουλτούρας των καταναλωτών ως προς τη σωστή χρήση του νερού μέσα από διάφορες δράσεις και προγράμματα, ώστε να γίνει από μικρούς και μεγάλους αντιληπτό πως στη χώρα μας -που ταλαιπωρείται διαχρονικά από ανομβρίες- δεν έχουμε την πολυτέλεια κατασπατάλησης του πιο πολύτιμου αγαθού του ανθρώπου».

«Έχουμε πολλές προκλήσεις μπροστά μας»

Τέλος, ο Διευθυντής του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, κ. Κωνσταντίνος Παρμακλής, ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά στην υλοποίηση του έργου, σημείωσε: «Η ανακαίνιση είχε ως απώτερο σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των καταναλωτών της Υδατοπρομήθειας της πρωτεύουσας. Το όλο έργο έχει ολοκληρωθεί σε μία εποχή μεταρρυθμίσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προβλέπουν την συνένωση των Υδατοπρομηθειών όλης της Επαρχίας κάτω από τα υπό σύσταση Επαρχιακά Συμβούλια. Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι πολλές. Αδιαμφισβήτητα η Υδατοπρομήθεια της Πρωτεύουσας θα αποτελέσει την κορωνίδα του νεοσύστατου Επαρχιακού Συμβουλίου».

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Νίκος Νουρής απένειμε τιμητική πλακέτα προς τον αποθανόντα Διευθυντή του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων και μέλος του Δ.Σ. Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, Χαράλαμπο Χατζηπάκκο για την προσφορά του στο ΣΥΛ. Την πλακέτα παρέλαβε ο αδερφός του και Αναπληρωτής Έπαρχος Λευκωσίας, κ. Αντρέας Χατζηπάκκος.

Η εκδήλωση «ντύθηκε» με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα πριν ο έντιμος Υπουργός Εσωτερικών, κ. Νίκος Νουρής, τελέσει τα εγκαίνια με την κοπή της κορδέλας και αποκαλυπτήρια πινακίδων.