Έκθεση Φωτογραφίας

Η έκθεση φωτογραφίας αποτελείται από 100 και πλέον μαυρόασπρες φωτογραφίες με θέμα το «ΝΕΡΟ», εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας που πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Νερού. Η συγκεκριμένη μέρα καθορίστηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το 1993 για να υπενθυμίζει στην ανθρωπότητα τη σημασία του πολύτιμου αυτού αγαθού.

Οι μαυρόασπρες φωτογραφίες που παρουσιάζονται στην έκθεση τονίζουν τη διαχρονικότητα, δίνουν μηνύματα και φέρνουν θύμισες του παρελθόντος. Οι φωτογραφίες προσφέρθηκαν ευγενώς από το Τραφείο Τυπου και Πληροφοριών, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το Λεβέντιο Μουσείο, το Πολιτιστικό Κέντρο της Λαϊκής Τράπεζας και από ιδιωτικές συλλογές. Η αναγραφή των λεζάντων έγινε από τον κύριο Ανδρέα Χατζηθωμά.

 • Το "ψήσιμο" των σταμνών σε ειδικό φούρνο. Δουλειά επίμονη ιδιαίτερα για τις γυναίκες που προσφέρουν αδιαμαρτύρητα τη βοήθεια τους στους άνδρες.

 • Το φόρτωμα των στάμνων, σε μια εποχή που το κατεξοχήν μεταφορικό μέσο ήταν η βοϊδάμαξα.

 • Δυσβάστακτο το βάρος της στάμνας νερού, δυσβάστακτη η ευθύνη για το μεγάλωμα ενός παιδιού στην ύπαιθρο των περασμένων δεκαετιών.

 • Μια σπάνια αποτύπωση της καθημερινής έγνοιας των γυναικών ήταν να μεταφέρουν το νερό, συνήθως από μακρυνές αποστάσεις, για της ανάγκες της οικογένειας.

  • "Όραμα μας η όσον το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών με ποιοτικό νερό και σε ικανοποιητική ποσότητα"

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  • Λεωφ. Αθαλάσσας 84, 
   ΤΘ 21943, 1515 Λευκωσία
   Τηλ.: 77771090,
   Φαξ: 22698200,
   email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
   Τηλ. για βλάβες: 77771090
   Τηλ. για κατοίκους εξωτερικού: +357 22747080

  Ακολουθείστε μας