Με ορίζοντα το αύριο και οδηγό την επιβεβλημένη αλλαγή που συνεπάγει η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας, αλλάζει μορφή και εξουσίες, με όχημα τον εκσυγχρονισμό, χωρίς να ξεχνά τον ρόλο και τις καταβολές του.

Στην παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, της προέδρου της Βουλής, υπουργών, βουλευτών και αξιωματούχων του ΣΥΛ, σε ένα πανηγυρικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη Δευτέρα η εκδήλωση με αφορμή την ολοκλήρωση 70 χρόνων παρουσίας και πρωτοπορίας του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας (ΣΥΛ), σηματοδοτώντας ταυτόχρονα τη μετάβαση του Οργανισμού στη νέα εποχή.

Οι υπηρεσίες ύδρευσης, αποχέτευσης, διαχείρισης στέρεων αποβλήτων και αδειοδότησης ανάπτυξης, συνενώνονται κάτω από ένα ενιαίο κεντρικό Οργανισμό με όρια ευθύνης όλη την Επαρχία, στον ο οποίο το ΣΥΛ θα διαδραματίσει  πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με αφορμή το κλείσιμο ενός σημαντικού κύκλου εργασίας και τη μετεξέλιξη του Οργανισμού, ο  ΣΥΛ, ένα από τα γηραιότερα συμβούλια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τίμησε, ταυτόχρονα, σε ένα συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, με αναδρομές στο παρελθόν και την τα επιτεύγματα του, όλους εκείνους που πρωτοστάτησαν στη δημιουργία και λειτουργία του.

Παράλληλα βραβεύθηκαν για τη συμβολή τους στις εργασίες διαμόρφωσης του νέου φορέα διοίκησης της τοπικής κοινωνίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, η πρόεδρος της Βουλής και υπουργοί της κυβέρνησης, που λειτούργησαν θεσμικά για την επίτευξη της αλλαγής.

Άνθρωποι που κατέθεσαν ψυχή και όραμα μέσα στις δομές του Οργανισμού όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και αυτοί που πήραν σκυτάλη στο σήμερα, κατέστησαν τον ΣΥΛ ένα εύρωστο Συμβούλιο με πρωτοποριακές δομές και ένα εύχρηστο δίκτυο υδροδότησης που βλέπει στην άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών των καταναλωτών στη Λευκωσία.

Ο Οργανισμός αποτελεί πλέον ένα από τους μεγαλύτερους κόμβους του μεγαλεπήβολου σχεδίου για την αλλαγή στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο, τη Διεύθυνση και το προσωπικό του Συμβουλίου για την άρτια εργασία, δηλώνοντας βέβαιος ότι το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας θα συνεχίσει να σημειώνει επιτυχίες, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό του.

Από δικής της πλευράς, η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, δήλωσε περήφανη για το έργο που έγινε από το σύνολο της Βουλής για τη μεταρρύθμιση, αλλά και στήριξη προς το Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι το νομοθετικό σώμα θα συνεχίσει να είναι δίπλα στην προσπάθεια παροχής υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Στον δικό του χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΣΥΛ, Αντρέας Χατζηπάκκος, αναφέρθηκε στο επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας του Συμβουλίου, καθώς και στην αύξηση των διοικητικών ορίων του Οργανισμού κατά 33% προσθέτοντας στα όρια ευθύνης του τα υδρευτικά δίκτυα Λακατάμιας, Λυθροδόντα, Αγίας Βαρβάρας, Μαθιάτη, Μάμμαρι, Ποταμιάς και Αλάμπρας ενώ, όπως τόνισε, αναμένεται η απόφασή του Υπουργικού Συμβουλίου για την ένταξη και των υδρευτικών δικτύων των κοινοτήτων Πέρα Χωρίου Νήσου, Λυμπιών και Μενοίκου.

Ο  Διευθυντής του Οργανισμού, Κωνσταντίνος Παρμακλής, αποχαιρέτησε το ΣΥΛ με περηφάνια για την ιστορία που έγραψε στην πορεία υδροδότησης της χώρας, δηλώνοντας βέβαιος ότι η καλή δουλειά θα συνεχιστεί με την επίδειξη του ίδιου ζήλου και όρεξης στην διεκπεραίωση των καθηκόντων τους. «Με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης παραδίδουμε στον νέο Επαρχιακό Οργανισμό Αυτοδιοίκησης Λευκωσίας έναν ψηφιοποιημένο οργανισμό, τεχνολογικά προηγμένο και με μια υποδομή που θα συμβάλει καταλυτικά  στην εύρυθμη λειτουργία του νέου οργανισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η βραδιά έκλεισε με τον Σταύρο Κωνσταντίνου, να ερμηνεύει παλιές και νέες επιτυχίες τραγουδιών, σε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι προσκεκλημένοι.